Thursday, March 31, 2011

perlis banjir lagi??

semalam kua notis kat UiTM Arau
penagarah kampus ishtiharkan UiTM tutup 
lam masa 5 ary
sebab keadaan perlis yang membimbangkan
and perlis tersenarai lam kawasan jingga
suma student diminta balik ke umah masing masing


xtually tak la membimbangkan sangat
juz amek langkah berjaga jaga
takot jadi cam sem lepas
bekalan makan takdak
and bekalan air terputus seluruh negeri perlis
thanx ye pengarah kampus UiTM
sebab alert sal studentsss..




UiTM di hatiku.. keh3



>> baru je balik umah 2 ary lepas da kena balik lagi..hehe

binatang pown sayangkan anak

kejamnya manusia zaman sekarang.. aku taktaw nak cakap tak berperikemanusiaan kew, takdak aty perut or apew..

kesahnye ceni..

cam besa law aku takdak keja kat perlis nun aku amek bas balik penang.. balik umah aku la kan.. pas 2 jam setengah berhempas pulas lam bas sampai la aku kat desa tercinta.. keh3.. aku slalu turun kat sungai dua and mak aku akan amek aku kat situ..

oke berbalik sal cita aku tadi.. kat umah aku da la beberapa ekor kucing.. xtually bukan la bela sebab tok aku tak brapa suka sangat binatang berbulu lam umah.. sebab duluw arwah suami die ada asma sebab suka cium kucing.. tapi ary ary bagi makan and belai gak kucing kucing kat blakang umah tu.. adik adik aku la yang gila sket sal kucing kucing neyh..

baru ney aku balik aku saja tanya kat mak aku mana "baby" (adik aku bagi nama kat sekor kucing neyh).. pastu mak aku cita la pew yang da berlaku kat kucing tu sebenarnya.. menurut mak aku beberapa ary lepas ntah makhluk dari bumi mana gi curah simen kat perut kucing tuh.. keras la badan dy.. 3 ary dy takmai bagi nyusu kat anak dy.. anak dy ada 3ekor, tinggai kat umah aku.. pas 3 ary tu, dy da sihat sket dy mai umah bagi nyusu kat anak anak dy ngan keadaan perut dy yang masih bersimen..

pas beberapa tu dia buang sket sket simen kat badan dy sampai perut dy belubang.. siyes sadis gilew.. ley nampak isi lam perut.. daging daging dy tergantung and ley nampak.. first taim aku tengok aku nanges.. kejamnya makhluk yang curah simen kat kucing ney.. takdak perasaan langsong..

tapi yang aku paling kagom and wat aku nanges lawpown ngan keadaan dy camtu dy still mai nyusu anak dia tak penah tinggai.. mesti sakit kan.. aku da amek gambar kucing tu tapi tak sanggop nak tengok balik.. sedey kowt.. huhu.. bayangkan law manusia.. dapat anak buang buang ja lam tong sampah, lam longkang and tempat tempat yang tak sepatotnya anak tu dudok and tinggal..

ermm.. manusia zaman teknologi....

Thursday, March 17, 2011

kaw pergiiiii...........!!!

ary ney
da genap sebulan kehidupan seharian aku
tanpa lappy kesayangan
sedey gila
da macam macam perubahan jadi lam idop aku
idop pown jadi tunggang langgang
mana taknye
assignment berlambak lambak tak ley siap
lam tempoh terdekat
takley da nak tengok movie yang belambak lambak 
lam lappy tuh sampai penuh disk
takley dengar lagu lagu kegemaran aku
takley tengok and simpan gi pikce dalam tuh
takley nak luah perasaan yang terpendam
huhu.. banyak sangat benda aku takley nak wat dah cam duluw  :'(


dalam tempoh sebulan ney gak
aku terpaksa tebal muka
jadi pengemis nak pinjam laptop akak akak kat umah
semata mata nak siapkan assignment yang tertunggak yang ntah da brapa lama
kadang kadang adew gak pinjam laptop dyorang
sebab nak lepas gian and rindu kat laptop
tapi takde la selalu buat 
sebab aku paham dyorang pown nak guna gak
so aku takley la nak pentingkan diri sendiri
nak wat camna..... bukan laptop sendiri kan


kepada siapa pencuri tu
or sesapa yang penah mencuri barang orang
ingat-ingatla sama
maybe ary ney ary dia ilang
esok-esok maybe ary kita
and pikiaq sama keperluan orang tu
law kaw nak curi agak-agak orang tu terjejas tak kehidupan seharian dia
law tak kaw amek je law xdew aty and perasaan
hurmm...





>>> amek harta orang pun da berdosa
tambah plak amek harta anak yatim..
emm tanggung la sendiri kat akhirat nanti
yang pasti aku tak penah nak ikhlas and halalkan
sesapa yang amek harta aku tanpa kerelaan aku


Monday, March 14, 2011

pagi yang indah!

fuhh memang indah pagi ney
pagi-pagi da kena menapak ngan dua batang kaki nak pi universiti
*peghh skema gila!
kadang kadang bengang gak ngan bas uitm neyh
jap mai awai, jap mai lewat
shuka aty die je nak mai koi bapew pown
bagi jadual tapi die yang tak ikowt
sengal!


pagi pagi aku da pusing satu uitm
gara gara nak pi kelas kat lab
sebelom ney tak penah lagi menapak gi lab dari pintu pagar uitm
so jadi fening fening sket
terpaksala mula dari mushroom menapak nak gi lab
haha! macam budak part 1





Sunday, March 13, 2011

jom blajar peribahasa :')

sejak dari skola rendah duluw
kita diajar oleh cikgu-cikgu sal peribahasa
sapa taktaw peribahasa pi google cari!

oke aku nak tanya napa kita diajar peribahasa??
and kenapa kita disuruh hafal dan paham
setiap meaning peribahasa tersebut??
saja suka-suka??
sapa jawab camtu aku tempeleng gak nanti.. haha

bagi aku la kita diajar peribahasa
dan meaning dia sekali sebab takmaw kita digelar seperti tersebut

oke sebagai contoh
KAWAN MAKAN KAWAN
maksudnya
kawan yang mengkhianati kawan dia sendiri

MUSUH DALAM SELIMUT
maksudnya
orang yang kita percaya and ada hampir dengan kita
(sebagai contoh kawan)
tikam belakang kita sendiri

HARUAN MAKAN ANAK
maksudnya
ntah aku taktaw nak expalain camna
pi la cari lam google sendiri
or bukak balik buku-buku peribahasa zaman skola duluw
hehe ^,^



sampai di sini saja kowt
law nak cari peribahasa laen pi cari sendiri nohh
aku pown da taktaw nak melalut apa
aty da tak keruan sebenarnya.. hahaha!

Wednesday, March 9, 2011

kini aku mampu tersenyum :')


dan aku harap
satu hari nanti aku mampu tersenyum seperti ini
insyaAllah...  ^,^


Tuesday, March 8, 2011

wanita

entah ary ney napew aku suke sangat layan lagu ney
kebetulan plak ary ney ary menyambut wanita sedunia.. haha
jom hayati :')


Tajuk/Lirik Lagu: Wanita
Penyanyi: Siti Nurhaliza

Aku wanita punya hati nurani
Yang tak dapat dibohongi
Pabila cinta tlah membutakan mata
Dan membuat tuli telinga
Apakah salah jika aku menyinta
Apakah salah jika engkau ternyata
Pilihan hati
Belahan jiwaku ini
Cintaku ini anugerah terindah
Dari yang maha kuasa
Cintaku padamu tak pernah berubah
Meskipun kita berbeza
Apakah salah jika aku menyinta
Apakah salah jika engkau ternyata
Pilihan hati
Belahan jiwaku ini..

(Korus)
Aku wanita aku kaum hawa
Yang memang rapuh hatinya
Aku wanita aku punya cinta
Selayaknya manusia

(Korus II)
Apakah salah jika aku menyinta
Apakah salah jika engkau ternyata
Pilihan hati
Belahan jiwaku ini..

(Ulang Korus I)

(Ulang Korus II)

aaa… Ku wanita
aaa… Ku wanita….
Yang hanya perlu kau fahami

(Ulang Korus) (2x)
Oh apakah salah jika aku menyinta
Apakah salah jika engkau ternyata
Pilihan hati
Belahan jiwaku ini..
Wanita… woohoo..
Ku Wanita… ooo…
Wanita

Sunday, March 6, 2011

rabak

tadi saje saje jalan kat blog orang
nak study takde mood lagi
so wat la keje yang kadang kadang da manfaat gak..hehe


ngah syok syok ronda aku benti jap
kat sorang blogger neyh
tajok entry dy samting sal rabak
aku pown tak pasti dia rabak sal apew
tengah kusyuk baca
tetiba aku dapat satu panggilan
aku pown angkat fon ngan senyuman yang lebar and macho
tapi tak sampai 5minit aku dah letak tepon
and aty aku plak yang rabak
ahh damn!!






>>  asal sejak kebelakangan neyh aku suka sangat tulis, review and cakap sal blog dia ek?? da kena santau kew hapa... hahaha

Saturday, March 5, 2011

jom jimat :')

entry aku kali ney
nak cita sket pasai jom jimat
yela bagi pelajar pelajar cam aku ney taim ney
boley dikatakan kegawatan ekonomi
suma pakat kekurangan dwet
nak makan pown kena ikat perut
nak shopping pown kena posa jap
dwet ptptn mana cukup beb nak sara idop satu sem
nak mintak dwet kat mak bapak segan plak


semalam aku da gayut ngan sorang big bro neyh
*bukan gayut kat pokok eh..
dia cita la serba sket sal idop dia
aku maca tertarik gak ah nak cuba
sebab macam best je kan
apalagi ley jimat
siyes.. law tak caya meh aku cita


katanya  dia belanja rokok sekotak baru rm8
boley tahan sampai dua or tiga ary
kenyang pown kenyang
tak makan pown takpa
law nak kira belanja aku plak
sehari rm5
itu pown makan sehari sekali
siang and petang ikat perut
law dua ary da rm10 kan??
so dah rugi rm2 toi tak
ishh banyak tuuu
ley beli macam macam ngan rm2 tuhh
so apa pendapat korang??
nak jimat cuba ikot tips neyh
kesan tanggung sendiri noh
law takmaw suda
dok diam diam jangan nak kecoh kecoh  :')



cool ja dak ney kan


>> hurmm.. patotla ramai di kalangan student yang merokok kan...
>>>> mulai ary ney aku nak bantah kempen kerajaan soh benti rokok boley tak??haha


tips: from brother AK  ;)
selamat beramal...