Sunday, February 6, 2011

balik cuti

ari nie ary ahad
kalau da nama ary ahad ofkos la ary aku kena siap siap
nak balik perlis balik sal assingnment, quiz and test
yang sedang setia menunggu
oke, seawal koi 9 pagi aku da bersiap, bersarapan makanan ibunda terchenta
and nek keta gi stesen bas butterworth

lam koi 10 pagi gak la betolak
mula mula perjalanan oke je
tapi bila sampai kat butterworth jalan mula jam
*bukan jam yang sapu kat roti tu aw!
traffic light kat situ sesak gilew
ngan bas yang nak masok situ
keta yang turut menyibok
and moto yang turut mencelah
Ya Rabbi.. mengucap panjang aku lam keta
potensi nak kemalangan law ikot taim ney sangat sangat tinggi
sebab suma nak tunjuk bakat and kebolehan masing masing
yang konon konon pandai mencelah
and memotong barisan
aghhhh!! ase nak jerit kuat kuat lam keta

da lepas kat traffic light tuh aku tarik nafas lega
tapi upanya kat stesen bas tu lagi sesak
ramai gilew ah orang
sangat sangat ramai
lam ramai ramai orang tu aku cuba menggunakan keistimewaan aku 
untuk mencelah dalam ratusan orang.. haha
*bangga jap
sampai kat kaunter nak tiket ke kangar aku tersentap
mula mula aku cuba tenangkan diri jap
aku pown wat cool tanya la sorang minah depan aku ney
betol kew ney barisan nak beli tiket ke kangar
bila nampak ja dia angguk
ase nak pitam aku
ah sudah!! 

pendekkan cita lepas sejam aku beratur
aku still tak dapat nak beli tiket lagi
aku tanya orang depan aku skali lagi dengan wajah yang penuh keTENSIONan
dia cakap tiket abes
gila bapak ah
aku nak balik ngan apa?? uohh!!

aku memang da give up sangat sangat taim tuh
tangan teros je capai enset dail nombor mak aku
nasib la mak aku still kat bagan ajam
bawak sepupuku tengok pantai
mak aku cakap lagi setengah jam mak aku sampai balik
yeah akhirnya wat pertama kali untuk sem ney aku ponteng klas.. huh!



>> tak tercapai gak azamku taon ney nak jadi palajar "baek" yang takmo ponteng klas.. huhu = ='

>>> arap arap sok da la tiket bas... aghhhh!!!!!

2 comments:

kemal khalil said...

tahniah,,,

meyza said...

wohooo!!!

thniah pesal lak abg kemal oiii......

*tacing abes ney..huhu