Saturday, November 20, 2010

tasek gelugor ==> sungai petani

tanggal 20 november 2010 selesai suda pertunangan sepupuku HISYAMUDDIN BIN KAMARUDDIN atau aku panggilnye abg syam ngan kekaseh aty pilihannya yang ku panggil KAK ZATY ( nama sebenar taktaw).. hehe.. alhamdulillah..

mula pada awai pagi aku ciap ciap kemas umah and besiap lak nak pegi umah maklong aku yang sememangnya tak jauh langsong dari umah aku neyh untuk bantu apa apa yang patot.. ye aku kan anak sedara dan sepupu yang baek.. hikhik.. ;)

lebey kuang koi 12 tengahari sanak saudara and jiran tetangga da mula memenuhi umah maklong aku.. aku pown layan je yang mana yang patot.. xtually aku ngah tahan mata nak tido sal seharian aku tak tido lagi neyh.. law dihitung da lebey 24 jam aku tak tido lagi.. hebat tak aku??huhu.. sebab tu aku wat keja pown ala kadar je.. tapi bukan sebab tak ekhlas oke..

lam koi 1.30 petang aku and adik-adikku ikowt ibuku pulang ke umah sebab nak salin pakaian and besiap nak gi umah bakal tunang abg syam.. mulanya aku berat aty sangat nak pegi dengan alasan aku bagi kat ibu aku aku nak tido da ngantok sangat tapi selepas dipaksa atau lebey tepat terpaksa aku pown dengan malasnya pegi jugak.. so besiap la aku and adik-adikku juga ibuku ;)

tepat koi 3.45 petang 7buah kereta begerak menuju ke sg. ptani iaitu umah bakal si tunang abg syam.. lam keta aku curi curi tido law da kesempatan.. hehe.. takley tahan beb! ngantok sangat..

sesampainya kat umah keluarga kak zaty kitowang pown bawak la 11 hantaran untuk bebalas ngan pihak pompuan.. and aku menjadi mangsa salah sowang yang kena angkut hantaran tuh.. haha.. slamat je upacara sarong cincin kitowang makan.. pas makan kitowang balek.. haha.. agak bosan and meletihkan cket perjalanan neyh tapi takpewla.. demi sepupu tersayang   c:

ney la pikce pikce yang sempat aku snap.. hehe

 ney sebahagian hantaran yang sempat disnapkan.. 4 lagi hantaran still on da way ;)

 masa lam keta nak pegi SP  >,<

 yeah! wajip amek gambar..

 ney anak sedara aku nama faiz.. comey kan??  = p

 ney cowang lagi my nephew.. cangat2 cumell kan?? ; p

bersama ngan adikku ;)

4 comments:

Nurfazlina Kamarudin said...

wahh da beso adik kak mizah yg dlu nye kanak2 , hehe :)

meyza said...

da ting 2 da skunk.. tinggi lagi dr kak dy! haha..

law gi mane2 org cakap dy kakak kak miza adik..hik3 =D

Nurfazlina Kamarudin said...

haha same lah kita,
kakmirah rendah, and saya pula tinggi :D kuikuikui

meyza said...

nmpaknya zmn skunk adik lebey mndahuui kakak..hahaha