Sunday, November 21, 2010

tentang aku

yup.. skunk kehidupan aku da makin tak menentu.. kesihatan aku makin terjejas.. jadual harianku makin bercelaru.. semuanya jadi haru biru.. aghhhh!!! aku pown taktaw napew.. hurmm..

cam besa seawal jam 1 pagi saat semua orang tengah lena dibuai mimpi indah aku plak terjaga and mata takley pejam.. bagai burung antOo da aku siang tido malam berjaga.. ya itula hakikatnya diri aku neyh.. sumanya bemula sebulan yang lalu.. pangai aku law nak study, nak wat assignment or wat homework memang wat taim waktu dinihari.. taim suma owang tido sebab bagi aku taim takdak gangguan dari kengkawan and bising.. taim sunyi konon konon segarkan aku and ley dapat ilham.. haha.. aku da amalkan pangai neyh dari ckola rendah gi.. so agak payah cket la aku nak buang tabiat neyh.. laen orang laen caranya ye tak ;)

tapi takdew la aku amalkan ary ary sebab maw letih aku dibuatnya.. yela ecoknya da klas pagi pagi lak tu mana nak cukup tido aku.. dah la aku ney leh dikatakan seorang yang kuat tido.. hehe.. tapi sebulan yang lalu  taim aku ngah hadapi final exam aku ckali lagi aku terpaksa mula balik tabiat aku neyh.. 3minggu jadual aku teros berubah.. seawal koi 9 or 10 malam aku tido dan seawal 1 pagi aku da bangun nak study.. masalah skunk aku terpaksa lak teroskan jadual aku neyh even aku da abes exam.. aku taktaw nak kembalikan waktu normal bagi seorang manusia untuk tido pada waktu malam and bangun pada siang ary camne da.. adess!! maybe sebab terlampau lama aku aturkan jadual aku camtu and aku mula da rasa terbiasa camtu.. aku tido la awai cane pown tapi koi 1 pagi mesti aku akan terjaga ngan sendiri tanpa orang gerak.. law tak aku la yang paling susah nak gerak bangun dari tido lam umah neyh.. huhu

aku abeskan masa aku ngan berfesbuk, berblogging and nengok movie papew yang boley isi masa bosan aku neyh.. koi 6 pagi aku solat subuh pastu sambung nengok movie lagi.. koi 7 pagi aku pegi iron baju keja ibu and abang aku.. pastu kemas umah, sidai kaen, mandi and wat apew apew yang patot.. huh giler bosan kan idop aku ary ary camneyh.. ='(

nak kluar?? masalahnye nak kluar ngan sapew.. ngan apew.. dahla ngan transport takde, kawan pown takde.. law dok perlis boley la nak pegi mana mana kol je teksi tak susah.. bila balik umah aku ase cam patah kaki.. kawan kawan suma dok kulim.. nak ajak dyorang kua susah.. ada sesetengah yang tak cuti cam universiti aku.. universiti laen laen cuti pown berbeza.. yang sama cuti ngan aku takkan aku nak dyorang mai amek aku kat umah lak.. aku takley nak pentingkan diri sendiri.. ye atas dasar aku tak pentingkan diri sendiri aku sedar aku sapew.. aku dok jauh dari kowang so takkan nak nyusahkan kowang lak kan.. atas dasar perasaan tu gak la aku tak kesah law dengar kawan kawan aku kua pegi mana mana lawpown lam dasar aty aku cemburu nak giler.. so kepada ko sahabat takyah la nak ingatkan aku banyak kali konon ko takley nak amek aku, takley nak ajak aku, nak mintak maap kat aku and bagai lagi.. siyes aku tak kesah langsong.. ko nak kua ngan kawan kawan kita aku takmaw amek peduli.. paling kuang aku tumpang sekaki tengok pikce pikce yang kowang amek taim kowang kua and aku tumpang tersenyum.. tapi bila dapat taw aku kua ngan kawan kawan kita takyah nak maki or marah marah aku bagai.. asal?? ko je kew yang ley kuan ngan dyorang aku tak boley?? dyorang kawan kawan ko jew kew bukan kawan kawan aku gak?? so takyah la nak kecoh kecoh.. bagi la aku peluang jap nak kua gak.. yang ko iri aty cangat apesal??

kepada ko sahabat aku bukan nak mengaibkan nama baek ko tapi agak agak la eh nak marah marah orang.. cermin diri tu duluw asal orang tak ajak ko kua ckali.. kitowang da sebab bukan sengaja nak wat camneyh.. sebab ko gak sahabat tak pasal pasal aku jadi seorang yang hipokrit jap.. haishh..

aku taw ko tak bace pown luahan aty aku neyh.. sokey.. memang aku takmaw ko tawu pown demi persahabatan neyh.. ahh ckali aku terpaksa jadi seorang yang hipokrit! em maaf sahabat aku terpaksa.. aku wat suma ney sebab aku masih anggap ko sahabat aku lawpown ko da marah aku bagai.. takpew aku tak kesah.. aku paham ko tak terniat pown nak sakitkan aty aku kan.. yeah think positif meyza!  ;)

cmoga ary esok lebey indah lam idop aku and ley wat aku tersenyum lagi...........

2 comments:

MINIE said...

syahdu aih! haha

meyza said...

pew yg syahdunyee..huhu

juz nk luah pasaan..hik3