Thursday, November 11, 2010

umah sewa

yup.. aku da dapat umah sewa bawu.. haha epy giler giler.. dapat lak housemate yang memang da kenai.. suma housemate lama (housemate sem neyh ) 8owang.. tapi 2owang da blah.. sis farah and sis eli.. sob3.. ;(

alhamdulillah aku bersyukur cangat cangat coz akhirnya dapat gak dok umah bawu sem depan.. bukan apew aku tak tahan da nak dok kat umah sewa lama tu.. sebab apew? masalah utama sal masalah anai-anai.. abesnye buku-buku, and kasot aku dimakannya.. yang paling kejam Quran aku pown nak makan.. seb baek sempat slamatkan.. tapi kulit Quran tu abes belobang lobang la.. huk3.. kejam tol kaw anai-anai..

sebab kedua sem depan owner umah tu nak naekkan harga sewa umah.. satu kpala rm130.. lam satu umah da lam 10-12 owang.. patot kew wahai pakcik?? pakcik tak ase kejam kew dengan tindakan pakcik neyh nak menganiaya student cam kitowang.. agak- agak ar.. ney bukan peneng, johor or paling kuang alor star pakcik nak letak harga semahal neyh.. perlis ney takdak apew pakcik.. bukan bandaraya metropolitan pown.. dengan bermodalkan umah teres biasa yang kecik, ruang yang sempit dan masalah anai-anai pakcik ley dapat income >RM 1300 sebulan.. SEBULAN  pakcik bukan setaun!!

so far aku bersyukur sangat.. umah sewa yang bawu aku dapat neyh agak berpatutan la.. rm800 sebuah umah (bukan sekepala oke ), lengkap ngan perabot sume.. ada tb, mesin basoh, dapor, kerusi, pondok depan umah untuk lepak- lepak, kolam ikan.. hahha.. bawu berangan sem depan saja saja nak bela ikan tapi dah ada siap kolam ikan kat umah neyh.. hehe.. yang penting bilik berekon.. tapi tunggu jela bil sampai ujong bulan nanti.. maw terlopong suma owang nak bayar..huhu


nak cite lebey lanjut baca sini and sini..  ;)


noted : hehe sis farah jangan mara ek.. TERcuri anda punya entry lak..

2 comments:

farahh said...

hahahaha! takmarah pon lah! have a nice sem yeah! :D


jaga diri bebaik, tu haa, umah tu jauh sikit dgn koteaw sedap ;)


rindu miza :(

meyza said...

taw x umah y ane??
ingt tak umah y kita slalu lalu y kita kata umah ney cntek, da pondok kat dpn.. umah dak2 laki y k.frah ckp kwn2 k.frah.. umah ney la.. ~ngee =D


wndu k.frah gak ;(